Pàgines

dilluns, 7 de maig del 2012

Intercanvi Cultural Tribana - Orfeó Artanenc (Mallorca)

Molts dels que llegiu aquest escrit heu viscut l'experiència d'un intercanvi d'algun tipus i circumstància: en primera persona, entre famílies, entitats, institucions, etc. Sempre és una oportunitat per créixer individualment i col·lectiva.

Doncs una de les activitats que va iniciar la Coral Tribana l'any passat va ser un intercanvi cultural amb l'Orfeó Artanenc. Artà i Salt, Salt i Artà compartint experiències, visites i sobretot música Coral a través de les formacions respectives.
Va ser el setembre de 2011 quan vam desplaçar-nos a Artà i en guardem records excel·lents: de l'acollida, de les visites i sobretot de la música que vam compartir plegats. 


Serà del 18 al 20 de maig de 2012 que els amics d'Artà vindran a Salt i, realment, ens serà difícil de correspondre a totes les atencions rebudes. Però ho intentarem. Comptem amb la complicitat de cantaires, director, seguidors i col·laboradors de Tribana, de l'administració local, i d'una forma molt entranyable amb la Pilar i l'Àngel, saltencs, sense els quals l'intercanvi no s'hauria fet mai.

Els precedents de l'Orfeó Artanenc els trobem a l'any 1916 quan es creà l'Orfeó Minerva, que dirigí l'Andreu Ferrer. Artà comptà també amb altres formacions corals al llarg dels anys: el cor San Salvador, la Capella Seràfica, cors parroquials, etc.

El 1952 el pare Damià Nicolau i més persones amants del cant coral van ajuntar les corals d'Artà i van fundar l'Orfeó Artanenc, en memòria de l'Orfeó Minerva. En aquesta època fou dirigit per l'Antoni Gili. La nova formació es va escoltar per primera vegada la setmana santa de 1952. És a dir, ara fa 60 anys! El cor estava format per homes i nens. El 1961, amb la incorporació de les dones, passà a ser cor mixt.

Com els amics d'Artà, volem recitar també aquests versos de Pau Casals:
Ah... si cada home estimés
amb tot cor la seva terra,
les seves tradicions, la seva llengua!
Cadascú en el seu lloc,
com en una orquestra...
Quin acord s'obtindria!

L'Orfeó Artanenc va iniciar una nova etapa el 1985, amb en Tomeu Guinard (director de l'Escola de Música d'Artà) que el va dirigir 20 anys, durant els quals va oferir 158 concerts.  Actualment el dirigeix la Maria Antònia Serra, i gaudirem del privilegi de la seva presència entre nosaltres.


Diada d'intercanvi Salt-Artà, dissabte 19 de maig de 2012

DINAR DE GERMANOR, a les 2, a Coma-Cros
CONCERT TRIBANA-ORFEÓ ARTANENC, a 2/4 de 7, a Sant Cugat
(Preu dinar 12€ Reserves tel. 618227099)


SERÀ UN DIA ESPECIAL.   US HI ESPEREM!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.